Tuesday, March 27, 2007

27 maart ’07

Vandaag de hele dag bijna zitten weven aan het jacquardweefgetouw. Echt magisch hoe een foto zo kan verschijnen in een geweven stof. Daarna wat gaan relaxen in de heerlijke zon met thee en koekjes en chocomelk met Kasia en Ayna.

26 maart ’07

Weer heel mooi weer! Zo meteen staat Chloé hier weer en dan gaan we onze trip naar Tallinn plannen met onze Italiaanse vriendjes en Spaanse vriend.

25 maart ’07





































25 maart ’07

Vandaag was het mama’s verjaardag. Een super gelukkige verjaardag mama!!!!!!!!! Het was prachtig weer hier. Na wat schoolwerk ben ik met Chloé en Kasia een mooie natuur- ,en beetje beschaving, wandeling gaan doen. Daarna waren we doodmoe. Ik ben dan maar opnieuw naar de film Chicago beginnen kijken, want gisteren toen ik wilde kijken met Chloé, was ik doodmoe en ben ik bijna de hele film in slaap gevallen.

23 maart ’07

Net een beetje uitgerust van het feestje, dacht ik een avondje rustig thuis te blijven en een filmpje te zien met Tom van Swansea. Maar dan dacht ik, laten we toch es gaan piepen naar het feestje dat gaande is, want het was maar op zo’n twintig meter. En natuurlijk ben ik blijven plakken. Maar het was heel fijn en ik heb weer veel gedanst. Een mens moet nu eenmaal aan zijn lijn denken.

Eighties party
















21 maart ’07

Lenteeeeee!!!!!!!!!! En dat vieren we met een eighties party. Twas heel fijn. Mijn outfit was klaar om aerobic te gaan doen en dat heb ik gedaan onder de vorm van hevig dansen.

18 maart ’07


18 maart ’07

Vandaag keerden we terug richting Finland. Onderweg stopten we nog even. En kregen we uitleg over het verschil tussen het legerkostuum van het Rode leger en het Finse leger. Op de bus was iedereen aan het slapen. Dus maakte ik van de gelegenheid misbruik om zo veel mogelijk mensen te tekenen. Onderweg stopten we nog in een supermarkt zodat iedereen nog wat wijn kon inslaan aan veel goedkopere prijs dan in Finland. Ook werden er prijzen verloot. Ik won echte Russische pralines, heeeeeel lekker!! Ondertussen waren Chloé en ik wat droevig aan het worden dat we onze nieuwe vriendjes zouden moeten verlaten, maar we beloven dat we elkaar opnieuw zullen zien.
De twee laatste uurtjes die Chloé en ik nog resten naar Hämeenlinna mijmeren we na over het heerlijke weekend.

17 maart ’07





























17 maart ’07

Doodmoe vertrokken we in de bus voor een volgende citytour. We bezochten de Peter and Paul Fortress en een boot, maar het verhaaltje rond de boot ben ik vergeten. Dan hadden we een heel klein beetje vrije tijd. We zijn met onze nieuwe vriendjes de Isaac kathedraal gaan bezoeken. Maar enkel bovenop, het was een blitsbezoek. Maar je had een mooi uitzicht over heel St-Petersburg. Dan moesten we hard wandelen naar de bus, want we wilden deze zeker niet missen. We zouden een heel eind rijden naar Pushkin om daar the Catherine palace te bezoeken. Dit paleis is aan de binnenkant bijna enkel uit goud. Super indrukwekkend!!
Vervolgens zijn we teruggereden naar het hotel, waar we ons allemaal konden klaarmaken voor het Russische diner. Het was super leuk! Met traditionele Russische muziek, wodka, Russische spellekes. Zo moest ik vb. met een meisje uit Taiwan denk ik, een touw vast houden en daar moesten we aan trekken en proberen een houten lepel te grijpen aan de zijkant, die werd vastgehouden door de Russische entertainers. Na het diner was iedereen in opperste partystemming, sommigen waren wel al gesneuveld door de wodka, want het was maar 25 roebels voor een shot, dat is minder dan een euro. Maar wij waren nog springlevend. We belandden in Fidel, een heel klein gezellig vol café. Twas weer super leuk, weer veel gedanst met onze vriendjes.

Celebrating St-Patricksday





































16 maart ’07
















16 maart ’07

Gisterenavond geen party voor mij, want ik was doodop, maar vandaag voel ik me herboren en zullen we er es goed tegenaan gaan. Deze ochtend hebben we de hermitage bezocht, een van de grootste musea, na of voor of samen met het Louvre. Maar in het Louvre ben ik nog nooit geweest dus ik kan het niet vergelijken. Maar zo’n groot museum heb ik nog nooit gezien. Was oorspronkelijk weer eigendom was van een of andere prinses zoals veel gebouwen hier. Toen Chloé en ik de stad weer in wilden, vonden we amper de uitgang. De Russen houden ook heel veel van goud. Toen we wilden weggaan, waren er meisjes met hakken speciale schoenen aan het aandoen in vilt om het geluid van hun hakken te dempen. Vervolgens bezochten Chloé en ik met Kuba(Polen) en Kasia(ander Pools meisje dan Kasia van in Visamäki) de Heilige bloed kathedraal. Het interieur is volledig uit mozaïek. Indrukwekkend!
Chloé en ik zijn tevergeefs opzoek gegaan naar tickets voor een Russische balletvoorstelling. Maar die was morgenavond en dan hadden we al plannen helaas. We zijn dan maar teruggegaan naar de centrale afspreekplaats om mensen te vinden om mee te gaan feesten deze avond. Daar vonden we enkele gewillige Italianen en een Spanjaard, we zouden ontmoeten in the Irish Pub om St-Patricksday te vieren. Maar eerst gingen Chloé en ik samen met Margareta(Italië) en Carlotta( ook Italië) de Isaac kathedraal bezoeken. Maar die sloot net voor onze neus. We werden dan opgemerkt in een cafeetje door Kuba en Kasia en zijn met zijn allen naar de Kazan kathedraal geweest. Ook weer prachtig! De Italiaanse meisje hadden wat slaap in te halen van gisteren, maar wij waren met zijn allen nog fris. Dus besloten we de metro te nemen. Het zou de diepste metro zijn, omdat men heel diep moest graven door al het water dat doorheen St-Petersburg stroomt. En het was heel diep. Ik werd bijna claustrofobisch met de gedachte dat er zo veel aarde boven ons was. Het duurde wel zo’n tien minuten om beneden te geraken. Een heel lange roltrap. Na de fun van de metro gingen we op zoek naar the Irish Pub. Het was fantastisch!!! Live Ierse folkmuziek en die Italianen en Spanjaard wisten wel van feesten. Natuurlijk kwam er ook Russische wodka aan te pas, geen Rusland zonder wodka.

15 maart ’07





























15 maart ’07

Na druk druk voor school tijd voor ontspanning!!! Deze ochtend om kwart voor vier opgestaan. Moe dat ik was, weer niet op tijd in mijn bedje gekropen. Maar de frisse ochtendwandeling naar het busstation maakte me wakker. Waar ik heen ging? St-Petersburg!!!!! Ik was er helemaal klaar voor. En zo ook was Chloé. We hadden elkaar toch wel al vijf dagen niet meer gezien, dus hadden we elkaar weer heel wat te vertellen. Op deze manier bleven we natuurlijk wakker tot we in Helsinki arriveerden. Daar pikte de bus al de anderen op. Hij was speciaal naar Hämeenlinna gereden juist om Chloé en ik op te pikken. Wat een service! We waren met twee bussen en enkel exchange students. De hele dag zouden we rijden. Gelukkig vonden we toch nog wat tijd om te slapen. Aan de grens verliep het heel vlotjes. We reden alle auto’s voorbij, die aan het wachten waren, en aangezien we maar enkel met onze twee bussen waren, duurde het maar zo’n twintig minuutjes om de boarder over te steken. Om vier uur arriveerden we in het hotel. Reusachtig groot, 15 verdiepingen, gelegen aan een meer. We zagen iemand fietsen op het meer en anderen wandelen of kiting aan het doen. Ze zijn gek, want zo koud is het niet meer. ’s Avonds hebben we een citytoer gedaan met de bus om alle mooie gebouwen vast te leggen met onze camera. Prachtig!!!